Historie

Burum, het dorpje aan de N355 op de grens van Fryslân en Groningen, is de bakermat van het honderdjarige transportbedrijf van Bremer’s Handel en Transport VOF.

Het bedrijf is ooit gestart door overgrootvader Bremer als boderijder met paard en wagen, later uitgebreid met een foeragehandel en veevervoer. Later is het bedrijf overgenomen door zijn zoon, die op zijn buurt het bedrijf weer overdroeg aan zijn zoon. Sinds 1990 staan de achterkleinzonen Jille en Jille Gerrit aan het roer. Tegenwoordig is sinds enige tijd Alwin Bremer het hoofd van de onderneming.

In het lange bestaan van het bedrijf zijn ook de specialisaties van het bedrijf veranderd. Waar het bedrijf begon met veevervoer en fouragehandel is Bremer Transport nu gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers, schaftketen, vangrails en bouwcamera’s. De diverse wagens in het wagenpark beschikken nu veelal over autolaadkranen. Hierdoor kan naast het vervoer de vervoerde lading direct op de juiste plaats worden gezet, indien nodig tot een afstand van 16 meter. Het wagenpark bestaat momenteel uit 10 vrachtwagens al dan niet in combinatie met aanhangwagens en trailers met rijdende kranen. Voor houttransport maken we gebruik van schuifzijlcombinaties met kooiaap.

Bremer Transport in Burum heeft dankzij zijn lange bestaan en opgebouwde ervaring een ruime klantenkring. Van particulieren tot grote internationale ondernemingen. Wanneer er een vracht is te vervoeren zijn wij graag uw betrouwbare vervoerspartner!